X

L’escola concertada demana més professors per atenció a la diversitat

Escola Catòlica i USO han mostrat el seu desacord amb la quantitat d'alumnes que hi haurà per aula

06/09/2021

L’escola concertada demana més professors per atenció a la diversitat

La reunió del conseller d’Educació, Martí March, amb els representants de l’escola concertada s’ha fet esperar, però ha arribat. Durant la videoconferència li han fet saber que se senten oblidats, en aquest sentit. Consideren que haurien d’haver rebut més informació sobre el curs que comença divendres anteriorment. March s’ha compromès a mantenir més reunions periòdiques a partir d’ara. Des del sindicat USO també lamenten que no se’ls hagi informat divendres passat, així com van fer amb els representants de l’escola pública.

Des de Escola Catòlica de les Illes Balears han demanat una revisió del professorat assignat per enguany. Demanen tenir-ne més per fer atenció a la diversitat, donades les circumstàncies de determinats centres educatius.

Tant ells com USO també han mostrat el seu desacord amb les ràtios acordades per al curs, que són les mateixes d’abans de la pandèmia: 25 alumnes per aula d’infantil i primària i 30 a secundària. En algun cas, denuncien, la ratio de 25 s’amplia fins a 28 (supòsit acceptat per la llei, que marca que es pot ampliar fins a un 10%).

D’altra banda, USO denuncia que no s’estan concedint baixes a personal sensible, com ara embarassades. Asseguren que el risc és evident, perquè ja hi ha hagut casos de dones que han patit un avortament en contagiar-se de la Covid.

També hi ha hagut una bona notícia, segons Escola Catòlica: el compromís del conseller de revisar els doblers destinats a la concertada per al curs 2022-2023. Lamenten que el pressupost està congelat des del 2008 tot i el gran increment de costos dels darrers anys.

06/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris