X

L’escola concertada mantindrà una xifra de docents similar al curs passat

Els centres concertats rebran també finançament per a l'adquisició de filtres HEPA aquest curs, per a millorar les condicions de ventilació de les aules

06/09/2021

L’escola concertada mantindrà una xifra de docents similar al curs passat


ESPECIAL | Tornada a l’escola

Els centres concertats de Balears rebran suport per a mantenir un nombre semblant de docents que el que van tenir durant el curs passat 2020-21, segons ha informat la Conselleria d’Educació després de la celebracions de les reunions de la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat i de Famílies amb motiu de l’inici de curs.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha agraït als representants de l’ensenyament concertat el seu esforç i responsabilitat durant el curs passat amb la pandèmia i els ha demanat continuar “amb el mateix esperit” durant el pròxim, ja que s’han de mantenir les mesures de prevenció per a aconseguir que de nou les escoles siguin segures.

En la reunió s’ha confirmat que els centres concertats rebran suport per a mantenir un nombre semblant de docents i la Conselleria s’ha compromès a convocar de manera periòdica la Mesa de l’ensenyament privat concertat, ha informat el departament autonòmic en un comunicat.

En la reunió s’ha explicat que els centres concertats rebran també finançament per a l’adquisició de filtres HEPA aquest curs, per a millorar les condicions de ventilació de les aules i que es tornaran a repartir dispositius digitals entre l’alumnat vulnerable.

Quant a la reunió amb els integrants de la Mesa de Diàleg Permanent amb les famílies, March ha demanat als representants dels pares i mares que continuïn col·laborant com van fer el curs passat, per a mantenir les mesures necessàries que garanteixin el bon funcionament de les classes malgrat la convivència amb la pandèmia. També han analitzat el retorn a les classes presencials, del servei menjador i les activitats extraescolars.

La setmana passada ja es va celebrar la reunió amb la Taula Sectorial d’Educació per a tractar les principals novetats dels protocols per la covid-19, que s’apliquen en tots els centres.


Aquests són els principals protocols i normativa anticovid del curs escolar 2021-22

En els grups de convivència estable en infantil i primària no caldrà mantenir la distància de manera estricta, però si hi ha un cas positiu, es considerarà contacte estret a tot el grup. La màscara serà obligatòria a partir de 6 anys en interiors i exteriors.

Es manté la distància d’1,5 metres en secundària, que es redueix a 1,2 a les aules. Les ràtio màximes seran les establertes en la legislació vigent: 25 alumnes per a primària, 30 en secundària i 35 en batxillerat.

L’inici del curs es podrà escalonar fins a tres dies en els centres de menys de 600 alumnes i fins a cinc dies lectius en els de 600 o més. El curs passat es va escalonar fins a deu dies.

Es mantenen les mesures de ventilació del curs passat i el monitoratge obligatori amb mesuradors de CO₂ en cada aula, de manera que no se superin les 800 ppm de CO₂.

La compra de filtres HEPA serà centralitzades per a centres públics i subvencionada en els concertats. En conjunt la inversió és d’1.900.000 euros que permetrà disposar d’uns 5.000 filtres per a uns 8.000 grups d’alumnes, la qual cosa representa aproximadament dos filtres per cada tres grups d’alumnes en tots els centres, tant públics com concertats.

L’alumnat i el personal docent i no docent que siguin contacte estret d’un positiu no hauran de fer quarantena si acrediten que estan completament vacunats.

06/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris