X

Es dispara la demanda de la Formació Professional per mor de la pandèmia

El govern espanyol aprova avui l'avantprojecte que "farà coincidir les capacitats dels alumnes amb les demandes empresarials"

07/09/2021

Es dispara la demanda de la Formació Professional per mor de la pandèmia

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts dos avantprojectes de llei en l’àmbit educatiu. Per una banda, s’aprovarà l’avantprojecte de llei de convivència universitària i el de Formació Professional (FP).

El primer preveu l’expulsió de la universitat durant 3 anys com a sanció per plagi d’una tesi o per qui participi en bromes pesades que atemptin contra la dignitat dels alumnes nous. Mentre, l’avantprojecte d’FP vol afavorir que es pugui trobar una feina de qualitat i consolidar la modalitat dual.

Segons ha assegurat Antoni Baos, director general de Formació Professional, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, “el que persegueix la llei és que tota la població estigui qualificada, que es fomenti la formació tota la vida. Però sobretot que tenguin les titulacions adients per progressar en l’empresa i no perdre oportunitats per si necessita canvi d’empresa o canvi en teixit productiu”.

En els darrers anys, s’ha donat major importància a la Formació Professional, que compten amb un alt percentatge, un 70 per cent, d’inserció laboral i que és una oportunitat en les crisis econòmiques, com la que vivim.

D’ençà de la pandèmia, s’ha disparat la demanada d’FP i a la vegada s’ha ampliat l’oferta de les modalitats. Aquest curs disposa de 1.000 places més, tot i que encara no s’ha tancat la matrícula, fins divendres hi havia 2.000 places vacants.

Les formacions més demandades pels estudiants són en l’àmbit sanitari i serveis, mentre que les empreses demanden treballadors amb formacions molt diferents com decoració i interiorisme. Un desajust que la llei, que s’aprovarà avui, pretén pal·liar.

“Aquest és el repte que tenim i que la llei intenta resoldre: fer coincidir les capacitats dels alumnes amb les demandes empresarials. I nosaltres pensam que pot modificar la balança desequilibrada quant a les famílies professionals demandades per les empreses i les que demanden els alumnes”, ha assegurat Baos.

07/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris