X

Aina Calvo: “Les sancions cobrades durant el primer estat d’alarma segurament s’hauran de retornar”

La delegada del Govern central assegura a IB3 Ràdio que es prendran mesures per rebaixar la factura de la llum d'aquí a final d'any

07/09/2021

Aina Calvo: “Les sancions cobrades durant el primer estat d’alarma segurament s’hauran de retornar”

La delegada del Govern central a les Illes Balears. Aina Calvo, ha assegurat avui en els micròfons del programa “Al Dia” d’IB3 Ràdio que segurament les sancions ja cobrades que es varen posar durant l’estat d’alarma, i que no corresponien a una desobediència a l’autoritat policial, s’hauran de retornar als denunciats. És la conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional sobre la validesa legal de les restriccions durant el primer estat d’alarma. Afirma Calvo que a les Illes es varen posar 24.000 sancions i que 700 persones varen pagar la multa voluntàriament. Així doncs, la delegada ha explicat que les sancions a persones per negar-se a dur la mascareta o incomplir el toc de queda segurament s’hauran de retornar.


Quina diferència hi ha entre estat d’alarma i d’excepció?

Arribada de pasteres

Aina Calvo ha afirmat que “la Covid ha triplicat l’arribada de persones immigrants a les Illes” però que parlar d’una ruta regular de pasteres cap a les Illes es confirmarà si continua la tendència després de la pandèmia. Aquest 2021 han arribat 1.037 immigrants amb 68 pasteres a l’arxipèlag. Sobre les dependències on queden retinguts els immigrants. Ha afirmat que les instal·lacions policials són les que són: “Si ens arriben 195 persones en 48 hores, les dependències policials són insuficients, hem de recórrer a espais que són netejats, oxigenats i amb totes les garanties perquè aquestes persones rebin un tracte digne”.

La factura de la llum

La delegada ha assegurat que el govern central ha pres mesures i seguirà prenent mesures per baixar la factura de la llum d’aquí a finals d’any. També ha recordat que és necessari canviar el marc regulador europeu i que amb això s’està treballant.

07/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris