X

La CEOE rebutja la pujada de l’SMI ara i reclama prorrogar ja els ERTO

Afirma que no és el moment oportú i que pot perjudicar la recuperació econòmica

07/09/2021

La CEOE rebutja la pujada de l’SMI ara i reclama prorrogar ja els ERTO

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, manté el rebuig de la patronal a pujar el salari mínim interprofessional en aquest moment i afirma que ara el més important és prorrogar els expedient de regulació temporal d’ocupació que finalitzen el 30 de setembre. En declaracions a Radio Intereconomia recollides per Europa Press, Garamendi ha explicat que no estan en contra de la pujada de l’SMI, però que en aquests moments no és oportú perquè el més necessari es ajudar a la recuperació econòmica i laboral. Ha assegurat que “amb la pujada hi pot haver manco gent que accedeixi a un lloc de feina, és un moment molt delicat i s’ha de anar alerta amb els canvis que es fan”.

La ministra Yolanda Díaz té la intenció d’aprovar la pujada del salari mínim aquest més amb afectes retroactius a l’1 de setembre malgrat que dilluns la reunió amb els agents socials va acabar sense acord per la negativa de la patronal.

D’altra banda, Garamendi ha demanat al Govern central que convoqui ja la mesa de negociació per prorrogar els expedients de regulació temporal d’ocupació més enllà del 30 de setembre. Afirma que els ERTO ja s’haurien d’haver aprovat fins desembre perquè encara hi ha restriccions en alguns sectors.

07/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris