X

El tap que fa que la vacunació no avanci: la franja d’edat dels 20 als 40

La vacunació s'estanca a les Illes. Balears està ara mateix a la cua de les comunitats autònomes, només per davant de Ceuta i Melilla

09/09/2021

El tap que fa que la vacunació no avanci: la franja d’edat dels 20 als 40

El cotó després de la punxada de la vacuna contra la Covid-19. /EFE

La vacunació s’estanca a les Illes. Balears està ara mateix a la cua de les comunitats autònomes, només per davant de Ceuta i Melilla. Sanitat ha fet una crida especialment dirigida cap a la franja d’edat entre els 20 i els 40 anys que és la que, ara mateix, és més reticent a vacunar-se.

Els adolescents, de 12 a 19 anys, tenen un percentatge de població vacunada més elevat que els joves de les franges de 20 a 29 i de 30 a 39 anys. El 63% dels joves i adolescents tenen la pauta completa, però més del 73% ja s’han posat una dosi, 3 de cada 4 joves i adolescents de les Illes s’han posat almenys la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. D’entre els majors de 50 anys de les Illes que no s’han vacunat, Salut no localitza el 60%.

Aviat es tancaran els grans espais de vacunació per a passar-la directament als centres de salut, i la instal·lació d’autobusos a llocs com campus universitaris. El Govern també confia que la fi de les vacances i el retorn a les aules faciliti la vacunació entre aquells qui encara no ho ha fet. L’objectiu per a Salut és arribar al 100% de la població diana vacunada ja que, amb la variant Delta, “el 70% no és suficient”.

Tercera dosi a partir d’avui

A partir d’aquest dijous les comunitats podran començar a inocular la tercera dosi de la vacuna contra la covid a persones en “situació de greu immunosupressió”. Aquesta mesura va ser aprovada ahir en la reunió de la Comissió Interterritorial de Salut. Aquesta dosi addicional està indicada per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid (s’estima que hi ha unes 60.000 a Espanya), receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (al voltant de 20.000) i malalts en tractament amb determinats fàrmacs, la qual cosa suma un total d’uns 100.000 pacients.  Aquestes dosis addicionals seran amb vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna) i preferiblement s’administrarà el mateix tipus de vacuna que la rebuda amb anterioritat. Tot està pensat per als grups que necessiten més reforç, al no arribar a aconseguir la immunitat de la resta de la població.

09/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris