X

Trenquem el silenci i parlem de suïcidi, un problema creixent

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes alerta que augmeten les persones que cometen suïcidi

09/09/2021

Trenquem el silenci i parlem de suïcidi, un problema creixent

Foto: Europa Press.

“Necessites ajuda? Estàs pensant a suïcidar-te?”. Jennier Prata, Coordinadora de Prevenció de Suïcidi del Col·legi de Psicòlegs de les Balears (COPIB) explica que una pregunta simple i directa a un amic clocpiu serveix de molt.

Per això, el COPIB llança la campanya “Trenquem el silenci, parlem de suïcidi“, un problema creixent: “les estadístiques són pitjors, van augmentant”, afirma Javier Torres, degà del Copib. Expliquen que a les Illes hi ha una tendència a l’alça de persones que cometen suïcidi i que les morts per aquesta causa superen tres vegades les d’accidents de trànsit però el problema és gairebé invisible.

El COPIB reclama més psicòlegs en Atenció Primària per fer prevenció i poder atendre ràpidament la gent amb pensaments suïcides. “El que està clar és que si hi haguessin tots els recursos necessaris, evidentment el nombre de suïcidis descendiria”, assegura Torres.

Les persones que cometen suïcidi deixen entre sis i nou persones pròximes tocades. Augmenta entre els més joves i entre els majors, franges d’edat on està totalment invisibilitzat: “Els dols no resolts en les persones majors és com una espurna perquè pugui desembocar en un suïcidi o intent de suïcidi”.

El Col·legi de Psicòlegs assegura que el silenci mata i recorda que té un acord amb l’112 per oferir un servei de guàrdia les 24 hores.


La pandèmia dispara un 156% els SOS de suïcidi i ajuda a les Illes Balears

09/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris