X

Palma reobre el curs als casals de barri amb l’oferta de 239 activitats

Hi ha tres mil places disponibles, susceptibles de ser ampliades si l'efecte de la pandèmia minva

10/09/2021

Palma reobre el curs als casals de barri amb l’oferta de 239 activitats

La inscripció en línia als cursos dels casals de barri que oferta Cort pretén evitar cues com les de la imatge al de Santa Catalina

Palma recupera, en principi la plena disponibilitat dels seus casals del barri per poder-hi dur a terme els cursos i tallers municipals. L’any passat, n’hi va haver cinc que es varen haver de cedir per a ús escolar degut a què els centres educatius necessitaven espai extra per poder complir els ràtios marcats per la covid.

Aquest programa d’activitats i cursos, la inscripció pels quals s’obrirà per internet dimecres 16 de setembre per començar l’1 d’octubre, es publica a la pàgina web www.casalsdebarri.cat. Els palmesans també s’hi poden apuntar de manera presencial prèvia sol·licitud de cita a partir del dimarts 15. El número de places disponibles és de 3.000, però podrien incrementar-se en funció de la “previsible evolució favorable de la pandèmia”, ha explicat el regidor de Participació Ciutadana de Palma, Alberto Jarabo.

Cursos de les associacions de veïnats

El programa d’activitats als casals de barri que ofereix Cort a través d’empreses concessionàries, es complementa amb les què oferten les associacions de veïnats, bé als casals o als seus locals o escoles. Activitats pagades en devers un 65% amb subvencions municipals que es reclama cobrar més prest per no viure amb “retardaments insufribles” per despeses “moltes vegades de projectes que han de fer front a nòmines de personal jove”, explica la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, Maribel Alcaraz.

L’Ajuntament de Palma té acordat modificar l’ordenança de subvencions per agilitzar el pagament d’aquestes que, sovint es demana justificar “quan encara no s’han cobrat”, afegeix Alcaraz. La portaveu veïnal, tècnica de Participació Ciutadana de Cort jubilada, posa en valor l’autogestió veïnal: “quan tots els casals de barri estaven en mans d’empreses, véiem barriades on el casal i l’oferta d’activitats, no sortien endavant… ara, en aquests mateixos barris, gràcies al teixit associatiu, estan plens matí i horabaixa d’una manera increïble”

Malgrat que tallers municipals com el de cuina recuperen la presencialitat després que l’any passat es fessin telemàticament, Cort mantindrà el funcionament a distància d’un 10% de l’oferta de cursos i activitats.

10/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris