X

Billy Coll, bronze a la classe Bic Techno de l’Europeu d’Estònia, en categoria sub-17

El windsurfista forneller, triple campió d'Espanya, puja per primera vegada a un podi internacional

10/09/2021

Billy Coll, bronze a la classe Bic Techno de l’Europeu d’Estònia, en categoria sub-17

Billy Coll ha fet el salt al podi internacional. Després de pujar a l’escaló més alt dels tres darrers campionats d’Espanya, el windsurfista de Fornells s’ha donat a conèixer a Europa. Teníem ganes d’acompanyar-lo a navegar, però una lesió a un dit del peu ens ho ha impedit. Queda pendent.

Billy Coll subjecta amb orgull el trofeu que l’acredita com el tercer millor windsurfista d’Europa a la classe Bic Techno, en categoria sub-17. És el resultat més desitjat pel jove esportista de Fornells, després que la pandèmia va frenar una progressió que el 2019 l’havia situat quart al continent i cinquè del món. El podi de Tallin, capital d’Estònia, no se li podia escapar.

Les condicions climatològiques, en aigües del Bàltic, van afavorir l’estratègia del menorquí, que és triple campió d’Espanya. En sis de les set primeres regates va estar entre els tres primers.

Coll va pujar al podi, superant per només un punt el mallorquí Nicolás Madero, del Marítim de Can Pastilla. En el top 6 europeu va entrar un altre balear, Lluís Pérez, del Nàutic Sa Ràpita. El windsurf balear està de moda.

Sorgit de la inesgotable escola de talents del Nàutic de Fornells, Billy Coll complirà el tercer curs al centre de tecnificació de Calanova i somia tancar la seva etapa a Bic Techno amb el millor resultat al Mundial, que a finals d’octubre se celebrarà al llac italià de Garda.

10/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris