X

Les Illes esquiven la borrasca i pugen les temperatures

De dia, la màxima se situarà per sobre dels 30ºC amb puntes de 32-34ºC a zones d’interior, preferentment a Mallorca

13/09/2021

Les Illes esquiven la borrasca i pugen les temperatures

Imatge d'arxiu.

Fins a mitjan setmana una borrasca situada a l’oest de la Península Ibèrica farà arribar precipitacions destacables i una baixa de temperatura a la façana atlàntica i l’interior peninsular. A la Mediterrània i en especial les Balears, lluny de la seva influència, la situació serà a l’inversa: puja la temperatura i no s’espera pluja.

De dilluns a dimecres, ambient suau i niguls prims

Si bé de la borrasca no en podem esperar pluja sí que enviarà bandes de niguls prims, mitjans i alts que enterboliran el cel. Seran abundants, sobretot dimarts i dimecres però no impediran que l’ambient sigui suau. De dia, la màxima se situarà per sobre dels 30ºC amb puntes de 32-34ºC a zones d’interior preferentment a Mallorca. La temperatura mínima, que havia baixat el cap de setmana, es tornarà recuperar fins a valors propis d’agost amb nits tropicals generalitzades, sense descartar a la costa qualque nit tòrrida (valors que en tota la nit no baixen dels 25ºC).

Temps més insegur la resta de la setmana

No s’espera que en cap moment la borrasca afecti la Mediterrània, de fet es desfarà a mesura que s’endinsi cap a l’interior peninsular. Però a partir de la nit de dimecres a dijous les condicions en altura seran diferents, amb una entrada progressiva d’aire fred. Per altra banda el vent serà de llevant, fluix i carregat d’humitat. Amb aquestes condicions sí són probables les plogudes i les tempestes, que en conjunt cauran de manera irregular dijous i divendres sense fer del tot net el cap de setmana.

13/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris