X

Mallorquins es llancen a comprar segones residencies a Menorca per l’alça disparada de preus de la resta d’illes

"Aquesta escalada de preus deixa sense possibilitat d'accés els residents, la classe mitjana", assegura Natàlia Bueno, la presidenta del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Balears

13/09/2021

Mallorquins es llancen a comprar segones residencies a Menorca per l’alça disparada de preus de la resta d’illes

Imatge d'arxiu.


De la bombolla al boom durant la pandèmia: el preu de l’habitatge de les Illes quadruplica la pujada estatal

Mallorquins es llancen a comprar segones residencies a Menorca per l’alça disparada de preus de la resta d’illes. Natàlia Bueno, presidenta del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Balears, confirma un canvi de tendència en el mercat immboliari. “El teletreball ha canviat el mercat. Enguany, molts peninsulars han comprat cases de poble a Menorca i els mallorquins han comprat segones residències pel fet de tenir els preus mitjos més baixos del conjunt de l’arxipèlag”. Això fan, assegura Bueno, que Menorca sigui una de les illes que millor s’està recuperant de la crisi. “El sector immobiliari es va paralitzar tres mesos, però que després varen començar a detectar canvis que s’han consolidat durant aquests mesos. Menorca ha estat l’illa que més ha patit la crisi del 2008 i ara és de les que millor està sortint de l’actual.

“El preu dels pisos i cases de luxe està desvirtuant el cost mitjà de l’habitatge arreu de l’arxipèlag. Com a mostra, les Pitiüses, per exemple, on el valor del metre quadrat a Formentera és de 7.000 euros, i el d’Eivissa supera els 5.000 euros. Aquesta escalada de preus deixa sense possibilitat d’accés els residents, la classe mitjana”, assegura a IB3 Notícies Natàlia Bueno.

El preu de l’habitatge: quatre vegades més car que la mitjana nacional

El preu de l’habitatge es dispara a les Illes i multiplica per quatre la mitjana de creixement estatal. Durant la pandèmia, els preus han pujat un 8’2%, front el 2% del conjunt de l’Estat. En aquesta tendència hi tenen a veure molt els nous hàbits generats per la pandèmia, el teletreball, explica Susana de la Riva, portaveu de Tinsa. “El sector immobiliari és una inversió segura per a molta gent amb alta poder adquisitiu”, assegura.

L’evolució a l’alça iguala, per primera vegada a la història, els preus de Balears amb els dels pisos de Guipúscoa, la província més cara de tot l’Estat.

El vicepresident de l’Associació de Promotors de les Illes,Tolo Mayol, ha denunciat que “la pandèmia no ha fet més que accentuar un problema que venien denunciant des de fa cinc anys. Balears seguirà creixent més que la mitjana estatal i que això és més que una ‘bombolla’ immobiliària. És un problema que és aquí i que ja feim tard. és una crisi habitacional”.


Balears es ven al millor postor estranger: el 50% de les noves promocions s’ofereixen directament a forans i a partir dels 500.000 euros

13/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris