X

Consubal convoca una concentració per l’augment “insostenible” de la factura de l’electricitat

Aquest dilluns s'ha marcat un nou rècord en el preu de la llum: 154,16 Euros Kw/h

13/09/2021

Consubal convoca una concentració per l’augment “insostenible” de la factura de l’electricitat

“És molt difícil que això acabi, cada dia marcam un rècord i la tendència és aquesta”. El president de Consubal, Alfonso Rodríguez, considera que l’augment del preu de l’electricitat és insostenible. Aquest dilluns es marca un nou rècord (154,16 € Kw/h).

Rodríguez no és optimista ni tan sols davant l’anunciat pla de xoc que s’aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres, segons el qual es prorrogarà la reducció de l’IVA i de l’impost a la generació i s’abaixarà també l’impost a l’electricitat. “Totes aquestes mesures ajuden, però de manera poc significativa”, es lamenta.

Demana voluntat política per fer un autèntic cop d’efecte. Creu que cal eliminar directament alguns dels anomenats peatges de les factures, en concret el dèficit tarifari i l’impost a l’electricitat. Seria la manera, assegura, de veure’n un efecte immediat a les factures.

El president de Consubal també insisteix que cal revisar el sistema de fixació de preus, que considera pervers i que, segons assegura, només beneficia les grans generadores d’electricitat.

Rodríguez considera que ha arribat el moment de sortir al carrer i alçar la veu. Des de Consubal, convoca una concentració dijous a les 18 h davant la delegació del govern a Palma.

13/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris