X

Maó posa en marxa un pla pioner a les Illes per ajudar les famílies a detectar el consum de drogues entre els adolescents

La policia tutora advertirà els pares dels menors que presentin una conducta sospitosa a l'aula

14/09/2021

Maó posa en marxa un pla pioner a les Illes per ajudar les famílies a detectar el consum de drogues entre els adolescents

Maó posa en marxa un pla pioner a les Illes per ajudar les famílies a detectar el consum de drogues entre els adolescents. La policia tutor advertirà els pares dels menors que presentin una conducta sospitosa a l’aula.

Els joves s’inicien en el consum de drogues cada vegada més prest. La Policia Tutora de Maó ja en detecta a menors de 12 anys. Però confirmar que l’adolescent consumeix no és fàcil. Fins ara, els policies tutors només podien actuar si els trobaven consumint o amb alguna substància damunt. Però, a Maó, a partir d’aquest curs, si els centres educatius detecten hàbits, comportaments o conductes relacionades amb el consum de drogues… podran anar més enllà… i traslladar-ho a les seves famílies. La policia tutora els explicarà la situació del seu fill, intentarà orientar-los i posar a disposició dels pares un test antidrogues per detectar si realment el seu fill és consumidor i si és així… quines substàncies consumeix.

L’objectiu és arribar a l’arrel del problema. Donar suport i oferir ajuda a les famílies, derivar les situacions detectades a Serveis Socials i, en els casos més greus, col·laborar en la protecció dels menors. A més, l’Ajuntament de Maó preveu destinar un agent més per reforçar la feina de l’única policia tutor que hi ha ara al municipi.

14/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris