X

Els 14 parcs solars projectats a Menorca generarien el 70% de l’energia renovable fixada pel 2030

El Govern n'accelera la tramitació amb la declaració d'interès estratègic industrial

14/09/2021

Els 14 parcs solars projectats a Menorca generarien el 70%25 de l’energia renovable fixada pel 2030

El Govern agilitza la tramitació d’un nou parc solar a Es Mercadal declarant-lo d’interès estratègic industrial. Tindrà 20 megavats de potència i permetrà abastir fins a 6.000 habitatges. S’ubicarà a la parcel·la coneguda com a hort de Lucatx, al nord del municipi. El director general d’energia, Pep Malagrava, remarca el poc impacte ambiental del projecte atès que les plaques conviuran amb una plantació de plantes aromàtiques.

Amb aquest, ja son quatre els parcs solar projectats a Es Mercadal. En el conjunt de Menorca n’hi ha catorze en tramitació, a hores d’ara. Alguns fa temps que s’han aprovat i encara no han començat les obres, com és el cas del de Son Salomó 2, el més gran de Balears. Altres, tot just s’han presentat. Per exemple, les 5 instal·lacions que promou els fons d’inversió Q-Impact. Els seus socis han viscut a Menorca i coneixen l’illa, a més d’haver participar de l’estratègia 2030 per fomentar les renovables.

Amb tot, i donant per fet que tots els acaben convertint-se en realitat, podrien arribar a generar 178 megavats de potència, un 68% dels 261 megavats que necessita Menorca en energia fotovoltaica el 2030 per complir els objectius fixats.

L’estratègia Menorca 2030 pretén generar el 85% de l’energia a través de renovables.

14/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris