X

Col·lapse als jutjats durant l’inici del nou curs judicial

Els motius: l'aribada de nous funcionaris i la manca d'espais

14/09/2021

Col·lapse als jutjats durant l’inici del nou curs judicial

Amb l’objectiu de minvar l’interinatge entre les plantilles dels jutjats de les Illes, el Ministeri de Justícia ha tret entre 300 i 400 que seran ocupades abans de finals d’any. Les úniques que s’han ofertat a tot l’Estat. La qual cosa obliga tots aquests que han guanyat la plaça a venir fins a Balears. El sindicat CSIF alerta que aquesta mesura és un problema.

Diuen que la situació serà especialment greu als jutjats d’Inca, Manacor, Menorca i Eivissa, i a tots els jutjats civils. Una saturació que també es produeix als jutjats de Palma, però per una altra qüestió com és la manca d’espais. La jutgessa degana de Palma, Sònia Vidal, adverteix que no es poden crear nous jutjats, com el social i mercantil ja aprovats pel Ministeri, i que alleugerien el volum de feina, perquè no hi ha lloc on ubicar-los.

Una situació que no és nova ni tampoc té fàcil solució. Una primera opció passa per llogar locals però no en troben cap que s’adeqüi a les necessitats del Ministeri. L’altra és la construcció d’un nou edifici que, òbviament, no estaria finalitzat fins d’aquí a diversos anys.


Carlos Gómez, president del TSJIB: “Necessitem un nou edifici judicial de 40.000 m2”

14/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris