X

Les elèctriques hauran de retornar temporalment el seu benefici extra

El Consell de Ministres aprova un pla de xoc per reduir l'impacte de la factura de la llum

14/09/2021

Les elèctriques hauran de retornar temporalment el seu benefici extra

Les elèctriques hauran de retornar temporalment els beneficis “extra” que estan obtenint en el mercat elèctric majorista (pool) a conseqüència dels alts preus internacionals del gas i que, segons estimacions del Govern, a preus actuals sumaran uns 2.600 milions d’euros.

Aquesta mesura, que s’aplicarà fins al 31 de març de 2022 i els ingressos del qual es destinaran a reduir els càrrecs que paguen tots els usuaris en la seva factura elèctrica, forma part del pla de xoc aprovat pel Consell de Ministres via reial decret llei per a reduir l’impacte en la factura de la llum, que des de juliol es troba en màxims històrics. De fet, aquest dimecres s’arribarà a un altre màxim històric de 172 euros el megavat hora (MWh).

El Govern ha decidit també rebaixar fins a final d’any l’impost especial elèctric del 5,11% al 0,5% que grava el rebut de la llum de llars i empreses i que cobren les autonomies, que podran ser compensades per això en cas que afecti el seu finançament. Els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), però, calculen que aquesta baixada suposarà una pèrdua de recaptació de 380 milions d’euros en els últims quatre mesos de l’any.

14/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris