X

Les rutes gastronòmiques de Fra Roger a Ciutadella conclouen amb èxit de participació i qualitat

El darrer tast de la ruta l'ha protagonitzat la jove xef que representarà a Menorca a l'European Young Chef Award que se celebrarà al novembre

15/09/2021

Les rutes gastronòmiques de Fra Roger a Ciutadella conclouen amb èxit de participació i qualitat

Menorca es prepara per ser Regió Gastronòmica Europea l’any que ve. Després de ser escollida a finals de 2019, arreu de l’illa se succeeixen les activitats per donar a conèixer la cuina local. Un exemple és la ruta gastronòmica que durant l’estiu s’ha dut a terme de la mà de la iniciativa Enjoy Ciutadella. Es tracta d’un programa d’oci familiar dissenyat per l’ajuntament que va néixer durant la pandèmia i s’ha reeditat enguany per donar a conèixer la riquesa natural, cultural i gastronòmica del municipi. D’entre la vuitantena d’activitats programades, totes gratuïtes, hi ha hagut cinc rutes gastronòmiques amb tast inclòs. Centrades en les receptes del segle XVIII del llibre de Fra Roger ‘L’Art de la Cuina’ i la seva evolució fins a l’actualitat, la d’aquest dimecres ha estat la darrera. Un dels seus organitzadors, Antoni Juaneda de l’empresa Cómete Menorca, destaca el fet d’haver apostat per cuiners joves. “La seva actitud, el talent que tenen i les ganes de fer-ho bé ens dóna molta satisfacció. Ha estat un encert apostar per ells perquè, a més, ens hem adonat que tenim pedrera”, afirma.

La cuinera jove que s’ha encarregat d’actualitzar tres plats del llibre de Fra Roger en aquesta darrera ruta gastronòmica ha estat Cristina Llorens, segona xef del Mon Restaurant de Ciutadella, qui al novembre representarà Menorca al concurs European Young Chef Award que se celebrarà a Minho (Potugal) i on competirà amb representants d’altres tretze regions gastronòmiques més.

Una qualitat, també del producte local, que ja es posà en evidència quan una proposta de Sa Cooperativa del Camp de Menorca va guanyar l’edició d’enguany de l’European Food Gift Challege.

15/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris