X

Balears continua a la cua de la vacunació contra la Covid19

A les Illes encara no s'ha arribat al 70% de població vacunada amb pauta completa, la mitjana estatal arriba al 75%

16/09/2021

Balears continua a la cua de la vacunació contra la Covid19

/EFE

263 dies després d’iniciar-se la campanya de vacunació contra la Covid-19, les Illes Balears segueixen a les posicions de cua de tota Espanya. Només les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla tenen pitjors dades que l’arxipèlag balear. Ara mateix, a les illes, encara no s’ha arribat al 70% de població vacunada amb pauta completa. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, publicades aquest dimecres, Balears té el 68,8% de la població total amb la pauta finalitzada. En el conjunt d’Espanya, el percentatge és més de 6 punts percentuals superior, fins assolir el 75% de la població vacunada, tres de cada quatre residents al nostre país. Astúries, Galicia i Extremadura tenen ja més del 80% de la població immunitzada, són les tres Comunitats Autònomes que presenten millors dades de tota Espanya.

En aquest gràfic interactiu es pot comprovar el percentatge de població vacunada amb les dues dosis, en relació al total de població, publicat pel Ministeri de Sanitat.

L’alentiment en la vacunació no es produeix per falta de dosis. Segons les darreres xifres publicades pel Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears hi ha més de 340.000 dosis guardades i preparades per inocular-se a qualsevol dels punts de vacunació que hi ha repartits a totes les illes. El que si s’ha registrat els darrers dies és un increment de població que no vol rebre la vacuna. D’acord amb les dades publicades per la Conselleria de Salut i Consum, a totes les illes hi ha 24.495 persones que han rebutjat expressament la vacuna, d’aquests prop d’una quarta part, 5.877, són joves i adolescents d’entre 12 i 19 anys.

 

 

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris