X

L’IB-Salut no descarta pagar bons per incentivar la vacunació

16/09/2021

L’IB-Salut no descarta pagar bons per incentivar la vacunació


Balears continua a la cua de la vacunació contra la Covid19

La Directora d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Eugenia Carandell, no descarta pagar bons per incentivar la vacunació, com fan a Nova York, per exemple. “Això és molt interessant. Jo som partidària de cercar sistemes creatius per reforçar la vacunació amb els mitjans disponibles”, afirma. Amb tot, Carandell considera que aquesta mesura va més enllà de la coordinació de la vacunació. “És una decisió del Govern, i també de tota la societat, però no ens tanquem a res per incentivar la vacunació”, assegura.

El fet és que a les Illes encara no s’ha arribat al 70% de població vacunada amb pauta completa, la mitjana estatal arriba al 75%. 24.495 persones han rebutjat expressament la vacuna, d’aquests prop d’una quarta part, 5.877, són joves i adolescents d’entre 12 i 19 anys.

El cas de Nova York

Els governadors de diferents estats de Nova York han anunciat recompenses per a tots aquells que es vacunin. Una de les darreres iniciatives i una de les més sonades ha estat l’anunci del batle de Nova York, Bill de Blasio, que mentre es menjava una hamburguesa de Shake Shack va anunciar que els que es vacunessin rebrien patates fregides gratis en els establiments de la marca i un menú, també gratuït.

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris