X

Menorca necessita que s’habiliti una nova casa d’acollida al centre de l’illa

Un estudi del Consell evidencia que les de Maó i Ciutadella es troben al límit de la seva capacitat

16/09/2021

Menorca necessita que s’habiliti una nova casa d’acollida al centre de l’illa

Menorca necessita que s’habiliti una nova casa d’acollida al centre de l’illa. Així ho recull un estudi encarregat pel Consell Insular que evidencia que les de Maó i Ciutadella (els municipis de més de 20.000 habitants estan obligades a tenir-ne) que les dues que hi ha ara, les de Maó i Ciutadella, ja abans de la pandèmia totes dues es trobaven saturades (amb llista d’espera en el cas de la de ciutadella) o quasi al màxim de la seva capacitat (com passa a la de Maó).

Davant d’aquesta realitat el Consell, a petició dels ajuntaments de Maó i Ciutadella, va encarregar un estudi del servei amb la participació activa dels seus treballadors. Els resultats no només evidencien que caldria una tercera casa al centre de l’illa, al municipi des Mercadal, sinó també que s’ha d’afinar a quines persones es dirigeix aquest servei, tal com ha detallat la seva autora, la sociòloga Montserrat Martínez.

La vicepresidenta segona de l’administració insular i consellera menorquina d’habitatge ha transmès als batles aquesta diagnosi per mirar d’articular una resposta conjunta. De tota manera la representant del Consell assegura que part del problema actual es podrà resoldre quan, abans d’acabar el mandat -abans de dos anys-, entrin en funcionament un Centre de Baixa Exigència a Maó, vuit pisos d’estades temporals i dues cases per a persones sense llar, dins un programa que es denomina Housing First.

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris