X

“L’autopista de Campos a Llucmajor va ser el peatge per un pacte amb els socialistes”

Entrevista a Lluís Apesteguia, candidat a les primàries de Més per Mallorca

16/09/2021

“L’autopista de Campos a Llucmajor va ser el peatge per un pacte amb els socialistes”

“Jo crec que el PSIB no ha entès que no té majoria absoluta. Sense Més per Mallorca no hi hauria Govern, i hauríem de tenir un poder molt més decisiu”. És la declaració d’intencions de Lluís Apesteguia, batle de Deià, i des de divendres passat candidat a les primàries dels ecosoberanistes, després de mesos d’especulacions.

En la seva presentació ja va advertir que no seria conseller de cap executiu, que es presenta “per guanyar i governar”. Tot per evitar situacions com les viscudes durant aquesta legislatura, on reconeix no sentir-se “còmode” amb l’actual grup socialista. Els detonants han estat diversos. La polèmica sobre la llengua a la sanitat pública és un d’ells: “A un govern on participa Més per Mallorca no s’haurien de vulnerar mai els drets lingüístics”. També es queixa de l’incompliment sistemàtic del Règim Especial de Balears: “Allò que no entenc és que el Govern no hagi lluitat amb tots els estaments i amb totes les eines al seu abast per fer que aquesta Llei es complís”. I considera insuficients les mesures per cercar alternatives al monocultiu turístic: “L’Executiu ha de ser molt més valent del que és”.

Conseller insular durant la passa legislatura, Apesteguia assumeix, també, les errades de la seva formació. La principal té nom d’autopista: “Evidentment, l’autopista de Campos a Llucmajor no responia a l’ideari de Més per Mallorca. Va ser el peatge per un pacte que va demanar el PSIB. Era un projecte dels socialistes. Nosaltres hem d’aprendre d’aquesta errada i no tornar a governar en contra del nostre ideari”.

Lluis Apesteguia s’enfrontarà a Maria Ramon, batlessa d’Esporles, el pròxim 24 d’octubre per encapçalar la llista de la formació en les eleccions autonòmiques del 2023.

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris