X

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

Després de la sentència del TSJIB, que en tomba la prohibició que va fer Cort, el batle recorda que tanmateix no es permetrà

16/09/2021

El PIAT de Mallorca ja preveu la prohibició de lloguer turístic a plurifamiliars a Palma

L’Ajuntament de Palma recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que tomba la prohibició del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars a Ciutat, aprovada al juliol de 2018. Avança que si aquest recurs no té èxit entrarà en vigor la norma del Consell de Mallorca que també prohibeix aquest tipus de lloguer. Tal com ha assegurat la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, que va ser consellera de Territori de Mallorca quan es va aprovar el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), el qual no contempla el lloguer turístic en plurifamiliars a cap punt de l’illa, inclosa Palma.

La patronal del sector, HABTUR, considera que la prohibició vulnera el dret a la lliure competència del mercat i Cort assegura que, independentment del que passi amb el recurs, el PIAT aprovat pel Consell de Mallorca ja preveu aquesta possibilitat i garanteix que es mantengui la prohibició.

La resolució del TSJIB recorda que la norma aprovada per Cort el 2018 cercava garantir el dret a l’habitatge, evitar la saturació a la ciutat i mitigar els impactes ambientals del turisme. Però els jutges consideren que caldria una argumentació ambiental i econòmica més elaborada per justificar una mesura tan radical.

16/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris