X

Ruixats pel darrer cap de setmana de l’estiu: “Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”

Dimecres començarà la tardor astronòmica i el temps que s’espera serà adient a l’època

17/09/2021

Ruixats pel darrer cap de setmana de l’estiu: “Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”

/EFE

“Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”. El darrer cap de setmana de l’estiu tendrem ruixats locals, però intensos a les Illes Balears.

Aquest divendres no fa net. Després de les tempestes d’anit passada les clarianes han guanyat terreny, però el sol no és de fiar. A migdia i primera hora del capvespre els niguls creixeran i descarregaran de manera local ruixades que poden ser moderades i venir acompanyades de tempesta. Seran més probables i més intenses a Mallorca, però s’espera que també afectin Eivissa i Menorca.

El temps serà insegur el cap de setmana. La presència d’aire fred a les capes mitjanes i altes de l’atmosfera (fins a -12ºC a uns 5500 metres d’altura) afavorirà el creixement de niguls i les tronades el cap de setmana. No s’esperen precipitacions generals sinó un ambient típic de final d’estiu amb ruixats i tronades aïllades però de caràcter moderat o fins i tot fort.

Dissabte són probables els ruixats i les tempestes de mitjan dematí a mitjan capvespre. El nord de Mallorca i en especial la Serra de Tramuntana són les zones on existeix una major probabilitat de tempesta. A la resta de les Balears els niguls alternaran amb les clarianes, amb qualque ruixat local de caràcter moderat.

Diumenge continuarà la mateixa inseguretat meteorològica. El dematí i fins a migdia són probables els ruixats localment forts, sobretot a la meitat nord de les Balears. A partir de migdia hi haurà més clarianes, però encara pot quedar qualque ruixat puntual a l’oest de Mallorca.

Més tempestes la setmana de l’equinocci de tardor

Diumenge acaba la darrera setmana sencera de l’estiu. Dimecres començarà la tardor astronòmica i el temps que s’espera serà adient a l’època. Dilluns i dimarts seran dies similars al cap de setmana, amb tempestes i precipitacions que de manera puntual poden ser fortes. Si bé no s’espera que siguin de caràcter general, la precipitació acumulada en algunes localitats del nord de les Balears poden ser destacables entre dissabte i dimarts.

17/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris