X

14 pasteres i 193 migrants arribats a les Balears en només un dia

Les embarcacions arribades aquest diumenge se sumen a les tres que van arribar dissabte a Formentera, amb 13, 24 i 19 homes

19/09/2021

14 pasteres i 193 migrants arribats a les Balears en només un dia

Una de les pasteres que va arribar ahir a Formentera, a la zona d'Es Caló de Sant Agustí

Continua l’arribada de migrants en pasteres a les Illes i, a més, amb xifres de rècord. Aquest diumenge horabaixa ha arribat una altra pastera amb 19 homes a bord al sud-est del port d’Eivissa, en mal estat de salut, cansats i marejats. Amb aquesta ja són 14 les embarcacions que han arribat avui, juntament amb les 13 d’aquesta matinada i matí, amb 193 migrans a bord. Ahir també n’arribaren tres i així fan un total de 268 migrants en només 24 hores.

Les darreres dades similars són de principis d’agost quan es van interceptar 8 embarcacions amb 132 migrants a bord en només un dia. Avui han arribat 190 homes i 3 dones, una d’elles roman a l’hospital de Manacor passant un reconeixement preventiu pel seu embaràs. La resta són traslladats a dependències policials on se’ls identifica, se’ls practica una prova d’antígens, i se’ls fa un reconeixement mèdic abans de passar a disposició judicial.

Durant tota aquesta setmana han arribat un total de 305 migrants a les Illes per via marítima.

Tot i que a hores d’ara a les Illes comença a bufar nord i la mar s’enterboleix, les condicions marítimes del nord d’Àfrica els darrers dies faciliten la sortida dels migrants. Mar tranquil·la i sense onatge fins a la seva arribada a les costes balears.

Amb les arribades d’avui ja són 70 les embarcacions interceptades enguany a les Balears amb 1418 migrants. A Mallorca han arribat 66 embarcacions, amb 1.025 persones a bord; a Eivissa 4 amb 50 persones a bord; i a Formentera 23, amb 343 migrants. A Menorca no n’ha arribat cap.

Aquesta matinada a més han rescatat a Fuerteventura 47 migrants d’una embarcació que estava a la deriva. També a Motril, a Granada, han estat rescatades 39 persones a bord de tres embarcacions que volien entrar a la Península per la costa granadina.


Interior defensa les infraestructures de Balears davant l’arribada de pasteres: “No hi ha cap problema”
La Creu Roja dona ajuda humanitària als migrants arribats en pasteres

19/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris