X

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l'escola amb el pati, que des de fa anys alberguen la consulta mèdica

18/09/2021

Els veïns de Biniali cedeixen el convent a l’Ajuntament de Sencelles

L’Associació de Veïns de Biniali ha signat la cessió de la titularitat del Convent de Biniali a l’Ajuntament de Sencelles, reservant-se l’usdefruit dels locals que ocupa ara durant els pròxims trenta anys.

La cessió contempla dos edificis, el convent en si i l’escola amb el pati, que des de fa anys alberguen la consulta mèdica i on s’han dut a terme diferents activitats municipals. L’antiguitat de les edificacions, la necessitat d’escometre obres de reforma i d’actualització, inviables per a una associació, han duit a adoptar aquesta cessió.

L’ajuntament té previst, després d’un procés de consulta als “binialers” perquè aportin idees, redactar un projecte de reforma integral, que inclourà un millor aprofitament dels espais, millores en l’eficiència del consum energètic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. També està previst destinar un espai per habilitar una oficina d’atenció municipal, un altre per als joves del municipi i un altre per a una sala polivalent on celebrar conferències, xerrades i tallers.

El batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha agraït “l’enorme generositat que han demostrat tots els socis de l’Associació de Veïns que van votar, gairebé per unanimitat, la cessió d’aquest espai, i molt especialment al seu president Miquel Ferragut i al seu secretari Tomeu Nicolau perquè tots dos han contribuït de manera definitiva al fet que això fos una realitat”.

“Aquesta generositat ha de permetre els ‘binialers’ mantenir aquest espai tan seu en unes condicions òptimes per disposar dels serveis municipals i mantenir les activitats socioculturals que es vulguin plantejar”, ha afegit.

18/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris