X

Centenars de persones es concentren a Palma per dir “no” a l’ampliació de l’aeroport

La manifestació a Palma s'ha fet a les escales de la Seu a les 12h del migdia i compta amb el suport de vuit entitats i plataformes veïnals

19/09/2021

Centenars de persones es concentren a Palma per dir “no” a l’ampliació de l’aeroport

Convocatòria a les escales de la Seu de Palma contra l'ampliació de l'aeroport (Sònia Trujillo)

Vuit entitats ecologistes de Mallorca s’han sumat aquest diumenge a una convocatòria que s’ha celebrat simultàniament arreu de l’Estat espanyol per aturar els diferents projectes d’ampliació d’aeroports que té damunt la taula AENA. Centenars de persones, 500 segons l’organització, s’han concentrat a les escales de la Seu de Palma, a les 12h del migdia, convocades per les entitats del GOB, Greenpeace, Terra Ferida, Amics de la Terra, Extinció o Rebel·lió, Fridays for Future, Federació d’Associacions de Veïnats de Palma i la Plataforma Son Bonet Viu.


Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

 

Més de 40 convocatòries han tingut lloc aquest diumenge, també a Madrid, on més de 100 organitzacions han cridat a concentrar-se a les 12h davant les portes del Congrés, ja que AENA també ha plantejat una ampliació de l’aeroport Madrid-Barajas amb una inversió de 1.600 milions d’euros.

L’última proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat, a Barcelona, que suposava una inversió per part de l’Estat, recordem que va ser finalment descartada per manca de suport de la Generalitat de Catalunya, un projecte que es va enfrontar al rebuig de diverses plataformes veïnals.

Aquí, el Parlament balear ja va fer explícita la seva postura quan va aprovar una Proposició no de llei contra l’ampliació de l’aeroport. Però les intencions d’AENA es mantenen en pro de l’ampliació. De fet, a mitjans d’agost va publicar una licitació de l’Aeroport de Palma per construir un centre de transformació d’energia, una petita part que s’inclou dins el gran projecte d’ampliació i remodelació. El concurs d’aquesta licitació, però, ha quedat desert. 

També MÉS per Mallorca es pronunciava en aquesta qüestió divendres passat i demanava més contundència al parlament per aturar el projecte.

Segons Climate Sessions Barcelona, malgrat les millores en eficiència del sector, les emissions de gasos d’efecte hivernacle associades a l’aviació internacional han augmentat un 140% des de 1990 a la Unió Europea. I és el sector que més ràpidament augmenta la seva contribució al canvi climàtic a Europa.


“No és la nostra feina ni la de les institucions balears cercar rendibilitats a AENA”

19/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris