X

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit posicions que ara crea. Però un dels canvis més substancials es produirà a la terminal principal

19/09/2021

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

AENA diu que el que vol fer a Palma no té res a veure amb el projecte de Barcelona, a l’aeroport de El Prat. Però davant la polèmica, ha introduit algunes modificacions al projecte inicial de remodelació de Son Sant Joan. IB3 ha accedit al document que AENA va fer arribar al Govern, amb la darrera proposta a finals d’abril i que ara està pendent de la resolució d’impacte ambiental del Ministeri.

Aquest és el plànol de les instal·lacions actuals: aquí veim l’aparcament de vehicles, aquesta és la terminal principal i aquí veim la terminal antiga que denominam mòdul A.

En color verd, es veuen les zones que s’amplien amb el projecte. Creix la terminal principal en els dos extrems, cap a la terminal antiga i també cap al mòdul D.

Pel que fa a l’antiga terminal, es creen 5 fingers, el que Aena denomina estacionaments per aeronaus en contacte. I s’en creen també 3 més al mòdul D. Aquesta és un punt del projecte que havia aixecat més suspicàcies. Es demanaven: si l’objectiu no és que venguin més avions, per què es creen més aparcaments d’aeronaus?

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d’aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit posicions que ara crea. Però un dels canvis més substancials es produirà a la terminal principal. La idea és reduir el temps des que entra el passatger a la terminal fins a l’hora d’embarcar que es preveu que sigui del 20%.

 


Centenars de persones es concentren a Palma per dir “no” a l’ampliació de l’aeroport
Un repàs per la història de l’aeroport palmesà
Deserta una licitació d’Aena necessària per ampliar la terminal de l’Aeroport de Palma
“No és la nostra feina ni la de les institucions balears cercar rendibilitats a AENA”

19/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris