X

Un repàs per la història de l’aeroport palmesà

Les millores i les ampliacions a l'aeròdrom palmesà han estat contínues des dels anys seixanta, quan começaven a arribar els primers turistes a l'illa

19/09/2021

Un repàs per la història de l’aeroport palmesà

Són els anys 60 del segle passat. Son Sant Joan començava a caminar. Concretament, l’any 1962 l’aeroport palmesà ja superava el milió de turistes anuals i ja havia experimentat la primera ampliació. Les xifres s’enfilaven aviat.

L’any 65 donava servei a 2 milions de passatgers i s’engrandia altra vegada amb una terminal per a 5 milions de persones. A defora, s’hi construïa una plataforma per a 28 avions. Les obres varen costar 500 milions de pessetes.

Les ampliacions varen ser constants i la capacitat de Son Sant Joan no aturava de créixer: 7 milions de turistes l’any 1980, 10 milions 6 anys més tard. I així arribàrem a la dècada dels 90 quan es va idear i executar l’ampliació que coneixem avui.

És la visita d’obres dirigida per l’arquitecte Pere Nicolau a la macroinfraestructura aeroportuària en què es convertiria l’aeroport de Palma: 40 mil milions de pessetes per una nova plataforma per a avions i un edifici terminal nou. És el que coneixem avui: les arribades en el nivell inferior, la facturació a la planta noble i les sortides a la part superior.

Pel que fa al flux de visitants: gairebé 30 milions el 2019. I les millores i ampliacions han continuat: aquests anys passats s’ha fet una nova pista d’aterratge.


Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma
Centenars de persones es concentren a Palma per dir “no” a l’ampliació de l’aeroport

19/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris