X

MÉS demana accelerar les instal·lacions d’acollida per “tractar els migrants com a persones”

El diputat i portaveu parlamentari Miquel Ensenyat: "Un aparcament no és el millor lloc per a dormir"

20/09/2021

MÉS demana accelerar les instal·lacions d’acollida per “tractar els migrants com a persones”

Anit a l'aparcament del quarter de la Policia Nacional a la carretera de Valldemossa (Palma). /IB3 NOTÍCIES


La delegada del Govern Aina Calvo: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”

Després de la imatge publicada a IB3 Notícies de migrants dormint dins cotxeres, el diputat i portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha demanat aquest dilluns a les administracions “tractar als migrants com a persones”, considerant que “un aparcament no és el millor lloc per a dormir i que les instal·lacions per a acollir-los ja haurien d’estar fetes”. Per contra, la delegada del Govern Aina Calvo ho nega: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”.

El fet és que els immigrants arribats el cap de setmana encara no dormen a Son Tous, sinó a aparcaments i cotxeres de dependències policials i a l’estació marítima d’Eivissa. La fotografia es va fer anit a l’aparcament del quarter de la Policia Nacional a la carretera de Valldemossa (Palma).

La delegada del Govern Aina Calvo ha assegurat en una entrevista a IB3 Notícies que “els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”. “Les persones migrants que es troben a dependències policials estan ateses amb absoluta dignitat pel que fa a les necessitats bàsiques. Són aparcaments desinfectats, amb regeneradors d’aire com els que tenen als avions, que tenen comptabilitat del grau de saturació i, per descomptat, aigua, i que reben l’atenció, no només de la policia sinó també del cos d’estrangeria”, ha dit.

Les tres noves pasteres arribades aquesta matinada se sumen a l’allau del cap de setmana i sumen el récord absolut de 331 migrants a les Illes en 72 hores i iguala el rècord de l’any passat. Ja són 1.500, els migrants arribats enguany de forma irregular.

El fet és que el coronavirus ha tancat les fronteres d’Algèria i ha fet revifar aquesta ruta d’arribada a Europa. Si la comparació es fa mirant cinc anys enrere, la xifra encara es dispara més i es multiplica per 40.

Aquesta tendència a l’alça ha desbordat el dispositiu d’assistència existent. A Eivissa, s’ha habilitat l’estació marítima de Sant Antoni de Portmany que ara està en desús i a Mallorca, mentre s’espera la posada en marxa de l’espai provisional a Son Tous, alguns migrants han hagut de passar la nit als aparcaments de la comissaria del Cos Nacional de Policia del Districte Oest. La delegada del Govern, Aina Calvo, ha destacat, però, que tot i no ser l’adequat, l’espai compleix tots els requisits. A la mateixa entrevista, Calvo ha destacat la detenció de tres dels patrons d’aquestes embarcacions.

20/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris