X

El volcà de La Palma afecta ja un centenar de cases

5.000 persones han hagut de ser evacuades

20/09/2021

El volcà de La Palma afecta ja un centenar de cases

L’erupció del volcà de La Palma té dues fissures separades per 200 metres i vuit boques. Ja fa gairebé 24 hores que està en marxa. De moment, la lava ha arrasat un centenar de cases al municipi d’El Paso, així com hectàrees de cultius. Els danys materials seran nombrosos, però afortunadament no hi ha hagut cap víctima.

De moment, ja són més de 5.000 les persones que han hagut de ser desallotjades per precaució, a causa de la proximitat de les seves residències amb el volcà. Les evacuacions començaren fins i tot abans de l’erupció, amb les persones de mobilitat reduïda, i han continuat fins aquesta nit passada. De moment, no es preveuen més evacuacions. També hi ha almenys 7 carreteres tallades i s’han cancel·lat vols amb origen o destinació entre La Palma, La Gomera i Tenerife.

El volcà ha expulsat ja 20.000 tones de diòxid de sofre, segons ha explicat el president canari, Ángel Víctor Torres. Els experts expliquen que els sismes ocorreguts en les darreres setmanes a Canàries han provocat aquesta situació. El que no saben determinar els experts és quan pot durar. Poden ser setmanes i, fins i tot, mesos, segons l’Institut Vulcanològic

20/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris