X

22 homes més arriben en dues embarcacions a Formentera

Des del dissabte fins avui han arribat 9 embarcacions a Formentera i una Eivissa, amb un total de 147 persones a bord

20/09/2021

22 homes més arriben en dues embarcacions a Formentera

Des del dissabte fins avui, han arribat 9 embarcacions a Formentera i una Eivissa, amb un total de 147 persones a bord, això suposa un nou rècord. A les 2 i mitja de la matinada, a la platja de Migjorn, dos patrons algerians han estat detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. Han estat sorpresos pels agents quan carregaven de benzina una llanxa. Entre els migrants arribats en les darreres 48 hores hi havia dues mares amb tres boixos petits i tres menors no acompanyats. Els migrants arribats són algerians, excepte una barca, que ha arribat amb migrants d’origen libi i un ocupant que arribava de Mali. El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha explicat el protocol d’acollida que depèn de Formentera.

L’allau d’embarcacions aquest cap de setmana a les Pitiüses va col·lapsar els calabossos de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que varen arribar al seu límit en comptabilitzar-se un centenar d’immigrants. La resta varen ser traslladats a l’Estació Marítima del port de Sant Antoni. L’espai es va habilitar ahir de manera urgent com a centre de detenció amb 32 llits i paquets alimentaris. Calia una instal·lació alternativa per a poder retenir-los el període màxim de 72 hores mentre s’incoa l’expedient de devolució. Abans de la pandèmia, el 70 per cent eren retornats al seu país d’origen. Ara és diferent per la situació amb Algèria.

El 2019 varen arribar 320 immigrants a bord d’una embarcació a les costes pitiüses. El 2020 varen ser 418. I des que s’inicià l’any, ja ho han fet 435. Una xifra que es preveu que augmenti, ja que els mesos de setembre i octubre són els de major afluència.

Segons la Delegació del Govern, es tracta habitualment de joves sans i arriben en bon estat de salut.

20/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris