X

Almanco una vintena de migrants irregulars queden en llibertat

Alguns d'ells ja han comprat bitllets per viatjar fins a França tot fent escala a Barcelona

20/09/2021

Almanco una vintena de migrants irregulars queden en llibertat

Almanco una vintena de migrants arribats aquest cap de setmana a bord d’embarcacions a Mallorca han quedat ja en llibertat. I alguns d’ells, just sortir al carrer, s’han dirigit a una agència de viatges que hi ha just al costat de la Prefectura per comprar un bitllet que els dugui a França, fent escala a Barcelona. Han quedat en llibertat després de donar negatiu a les proves PCR. A més, no hi ha lloc per a ells a cap dels centres d’internament per a estrangers de la Península.

Però no són els darrers migrants que han arribat a les Illes Balears. Aquesta matinada, s’han interceptat dues embarcacions en aigües de Cabrera amb un total de 32 persones a bord. Entre ells, s’hi troben tres dones, i almanco, tres infants. Les barques ja havien estat albirades pel sistema integrat de vigilància exterior, el radar SIVE. Tots presentaven un aparent bon estat de salut i han rebut assistència humanitària per part de la Creu Roja.

Amb la seva arribada, s’ha agreujat el problema de la manca d’espai a les dependències policials de Palma, per la qual cosa els han traslladat fins a la comissaria de Manacor. A ells, s’hi afegeixen els arribats durant un cap de setmana en què s’han batut tots els rècords. Només a Mallorca, des de dissabte s’han interceptat 11 embarcacions amb 175 ocupants. Unes xifres que han tornat a posar al límit tant la Creu Roja com els cossos de seguretat de l’Estat. De fet, com veis en aquesta imatge, algunes de les persones arribades a l’illa han hagut de passar la nit a les cotxeres del quarter de la Policia Nacional. La Delegació del Govern destaca la importància de poder disposar del centre d’estada temporal de migrants que es prepara a Son Tous, previsiblement durant aquest mateix mes de setembre.

El fet que les fronteres d’Algèria estiguin tancades des de l’inici de la pandemia dificulta la possibilitat de trobar espai en aquests centres. Així mateix, destaquen la importància del Govern estatal per aconseguir que Algèria obri les fronteres.

20/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris