X

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Es preveuen precipitacions intenses que poden superar els 50 l/m2 en només una hora i els 100 l/m2 en 24 hores

21/09/2021

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Temps de setembre a les Balears. Avui hi haurà precipitacions generoses i generalitzades que en alguns casos seran fortes a diferència d’aquests dies passats de ruixats molt localitzats.

De moment durant la nit ja s’han produït les primeres tempestes amb precipitació intensa, però que no ha durat gaire. Cal destacar els 35 mm de l’estació del Far de Capdepera que s’acumulen als 43,4 mm que varen caure en molt poca estona. 78 mm en total. Fins a les 3 hores de la matinada, han caigut més de 4000 llamps. Els controladors aèris alerten de possibles demores per seguretat a l’aeroport de Palma.

Ara mateix, ja ens afecta una segona tongada de precipitacions que afecta la Serra de Tramuntana, ponent i nord de Mallorca, de fet, a hores d’ara (10:30), ja s’han enregistrat 97mm a l’estació de s’Albufera, 34mm a Campanet i sa Pobla 29mm. Però també tenim ruixades que afecten interior/llevant de Menorca: 26 mm a l’aeroport de Menorca i 24 mm Es Mercadal. A les Pitiüses a hores d’ara hi ha una petita treva, i ja duen 24 mm a Santa Eulària, 19 mm a Sant Carles.

A Menorca durant les primeres hores del matí qualque ruixat més local, i temperatura frenada entorn de 22 -23 ºC.

A Mallorca, pendents d’una línia de tempestes que s’atraca per l’oest, aviat tocarà terra i molt probablement descarregarà amb força i afectarà part de l’illa.

Pluges i tempestes localment fortes

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les Balears, en realitat no hi ha una zona més exposada que altres. Malgrat tot hi haurà diferències importants entre localitats en els acumulats finals de precipitació. El potencial de la situació permet pronosticar precipitacions intenses que poden superar els 50 l/m2 en només una hora i els 100 l/m2 en 24 hores.

Recomanacions d’Emergències

-Adopta mesures per impedir l’entrada d’aigua.

-Evita soterranis i zones baixes.

-Allunya’t dels torrents i no travessis zones inundades ni a peu ni amb vehicles.

-Evita desplaçaments en cotxe o fes-los per rutes principals.


Recomanacions davant la gota freda per evitar mals majors

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris