X

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

El circuit humanitari està col·lapsat per l'arribada massiva de migrants a diferents indrets de l'Estat

21/09/2021

La història dels migrants que dormen dins cotxeres: “És lleig que ens tractin així. Hem pagat 1.000 euros per fugir d’Algèria en una pastera que feia aigües”

Prop d’un centenar dels migrants arribats de manera irregular a Mallorca durant els darrers dies han partit aquest dimarts cap a la península, des del Port de Palma. Cada un, té la seva pròpia història… però tots han estat entre 2 i 3 dies a bord d’una barca, per arribar fins a les costes de les Illes i pagant més de mil euros pel viatge.

Després, han passat dos dies dormint a dependències policials. I ara, celebren poder anar fins a la península.

Tots han donat negatiu a les proves PCR. A dependències policials se’ls han pres les dades personals i s’han iniciat els seus expedients de devolució. Fins abans de la pandèmia, se’ls oferia la possibilitat de ser enviats a centres d’internament per a estrangers de la península. Però ara aquesta opció s’ha descartat perquè Algèria té les seves fronteres tancades i no poden ser retornats. L’altra opció que se’ls ofereix és entrar al circuit humanitari. Però, l’arribada massiva de migrants a diferents punts de l’estat durant els darrers dies, ha col·lapsat aquest circuit.

Delegació del Govern veu cabdal per ajudar a resoldre aquesta situació, que Algèria reobri les fronteres. Ja hi ha programada, de manera imminent una reunió entre els ministres d’exteriors d’Algèria i Espanya. Mentrestant, els migrants que arriben a les Illes de manera irregular, continuen el seu viatge pels seus propis mitjans. Mentre que els que no tenen més doblers, esperaran i cercaran una altra oportunitat.

Més informació:
La delegada del Govern Aina Calvo: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”
MÉS demana accelerar les instal·lacions d’acollida per “tractar els migrants com a persones”

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris