X

El Govern ultima la licitació per ampliar el dic de Son Blanc de Ciutadella

S'hi contruiran 4 ducs d'alba que permetran amarrar vaixells de fins a 190 metres

21/09/2021

El Govern ultima la licitació per ampliar el dic de Son Blanc de Ciutadella

L’ampliació del dic de Son Blanc és a punt de licitar-se. El Govern ultima les bases del concurs per construir 4 ducs d’alba, 4 pilones, que han de permetre l’amarrament d’embarcacions de fins als 190 metres d’eslora, 60 metres més del que s’havia dissenyat inicialment.

El projecte, que suposa una inversió superior als 4 milions d’euros, no requereix de d’avaluació d’impacte ambiental, segons asseguren des de la Conselleria, i per això la tramitació ha estat més àgil i es preveu que surti a licitació un any després d’haver-se presentat. Amb tot, sí que es disposa d’un informe d’espais Naturals que certifica que no hi ha afectació d’espècies.

Amb aquesta ampliació es donarà compliment a les exigències de capitania marítima, que ha permès operar bucs d’eslores superiors a les permeses, a canvi que Ports de les illes millori les infraestructures i l’operativa del port.

En la seva presentació pública, la conselleria de Mobilitat va assegurar que l’actuació té per objectiu atendre la major demanda comercial i en cap cas està pensat per atendre al turisme de creuers. En aquell moment, fa un any, tan sols operava una única naviliera, Baleària, i puntualment Corsica Ferries en la seva escala procedent de França. Actualment, hi ha dos navilieres més que operen a diari, FRS i GNV.

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris