X

Els geòlegs alerten d’explosions i gasos tòxics en arribar la lava a la mar

L'erupció podria durar setmanes o mesos, segons els experts de l'IGME

21/09/2021

Els geòlegs alerten d’explosions i gasos tòxics en arribar la lava a la mar

Experts de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) alerten que, en arribar la lava a la mar, es produiran explosions i gasos tòxics. Per això, expliquen, és fonamental perimetrar correctament la zona i impedir que hi accedeixen les persones.
Pedro Robledo de l’IGME a Balears destaca que el més important és “presevar la seguretat de les persones” i recorda que, de moment, en aquesta erupció a la zona de Cumbre Vieja no s’han de lamentar víctimes mortals, com si que es produiren en la darrera erupció a l’illa de la Palma, fa mig segle, precisament per gasos tòxics.

De l’IGME estan fent un seguiment exhaustiu de l’erupció, amb presa d’imatges i altres dades, tant per poder prendre decisions que afecten la seguretat pública com per recollir dades del fenomen, fonamentals per, en un futur, predir esdeveniments similars.

Quant a la possibilitat que aquesta erupció afecti el tràfic aeri, de l’IGME asseguren que aquest és un volcà estrombolià, molt distint del volcà islandès eyjafjallajökull que paralitzà els avions de tot Europa, ja que, el de la Palma, no es distingeix per elevar amb gran potència a quilòmetres d’altura el vapor i els gasos.

21/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris