X

El Govern central planteja prorrogar la prestació dels fixos discontinus fins al 31 de gener

Els ERTO també s'amplien fins al 31 de gener a tots els sectors, inclosos el comerç i la restauració

22/09/2021

El Govern central planteja prorrogar la prestació dels fixos discontinus fins al 31 de gener

A la reunió celebrada ahir entre el Govern central i els agents socials, l’executiu va plantejar prorrogar la prestació per a fixos discontinus fins al 31 de gener segons ha informat l’agència EFE. Ampliar aquesta prestació era la principal reclamació del Govern de les Illes i de sindicats i patronals de l’arxipèlag per l’alt nombre que representen en el mercat laboral insular. De fet, la mesura beneficiarà a gairebé 90 mil treballadors de les Illes que a més enguany han vist com no han pogut cotitzar tants de mesos perquè la temporada es va iniciar més tard.

En aquesta reunió, l’executiu central també ha plantejat prorrogar els ERTO fins al 31 de gener amb els mateixos sectors inclosos el comerç i la restauració. Ara bé, en aquesta ocasió, l’ampliació dels ERTO no serà automàtica. Les empreses afectades hauran de tornar a presentar una sol·licitud abans del 10 d’octubre.

Una altra de les novetats és que les empreses per poder optar als ERTO hauran de pagar una formació als treballadors que quedin protegits entre l’1 d’octubre i el 30 de juny del 2022.

Respecte a les exoneracions, es manté el 100% pels ERTO d’impediment i del 50% per empreses de manco de 50 treballadors en ERTO de limitació i el 40% per les empreses majors.

Les negociacions continuaran demà dijous 23 de setembre amb l’objectiu que l’acord sigui aprovat en el consell de ministres de la pròxima setmana.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris