X

Neteja i avaluació de danys després de la tempesta al nord de Mallorca

Els veïns i els comerços afectats per les inundacions intenten tornar a la normalitat

22/09/2021

Neteja i avaluació de danys després de la tempesta al nord de Mallorca

Dia de neteja i d’avaluar danys avui al Port d’Alcúdia. Alguns baixos encara estan negats i en d’altres els veïnats ja han pogut començar a fer net. Tothom coincideix que feia temps que no veien ploure amb tanta intensitat. Varen caure més de 100 litres per metre quadrat i a la platja l’aigua va arrossegar l’arena i els parasols i les gandules. Domingo Bonnin, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcúdia, ha explicat que les pluges d’ahir es varen viure al municipi amb molta preocupació ja que en alguns moments els llacs varen estar a punt de desbordar-se i inundar els habitatges dels voltants.

El Consistori alcudienc ha confirmat que demà ja podran tornar a els aules els infants de l’escoleta infantil s’Estol del Rei en Jaume, que ahir va haver de ser desallotjada per les inundacions.

D’altra banda, la tempesta també va descarregar amb força a Santa Margalida, Muro i Maria de la Salut. Avui ja són transitables totes les carreteres, però queden alguns esbaldrecs i redols amb aigua embassada.

S’Albufera va registrar 140 litres d’aigua per metre quadrat i aquesta és la imatge que s’aprecia des de l’aire. Una pluja molt profitosa per a l’ecosistema després de la sequera de l’estiu.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris