X

Marc Pérez-Ribas s’estrena a la reunió de la Mesa del Parlament

Benalal demana a la Mesa que aclareixi les seves atribucions i drets com a diputat no adscrit

22/09/2021

Marc Pérez-Ribas s’estrena a la reunió de la Mesa del Parlament

El diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas s’ha estrenat a la reunió de la Mesa del Parlament. És ja el seu secretari segon. Substitueix, així, el seu excompany de partit, Maxo Benalal. Un canvi que arriba després que el seu grup parlamentari de Ciutadans expulsàs Benalal el passat 10 de setembre.

Tot i que el partit reclamà a Benalal que entregàs la seva acta de diputat, no ho ha fet. Ha quedat com a diputat no adscrit. L’únic, ara mateix, amb aquesta condició, al Parlament de les Illes. I, en aquest sentit, el propi Benalal ha demanat a la Mesa que aclareixi la seva situació. Una qüestió que la Mesa ja ha començat a debatre.

En espera de conèixer l’aclariment, el reglament del Parlament fixa que els diputats no adscrits poden fer una única pregunta per període de sessions, així com presentar i defensar esmenes i pertànyer a una comissió legislativa. Maxo Benalal també ha reclamat tenir un despatx al Parlament i que se li assignin els mitjans informàtics necessaris per fer la seva feina, cosa que ha de fixar la mesa.

Pel que fa a l’assignació econòmica, el reglament del Parlament estableix que els diputats no adscrits tenen dret, exclusivament, a les percepcions assignades als diputats de manera individual, més de 4.000 euros al mes.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris