X

Comença la vacunació a la Universitat de les Illes

S'hi han presentat 9 persones, la majoria estudiants d'altres comunitats i l'estranger.

22/09/2021

Comença la vacunació a la Universitat de les Illes

És la primera vegada que vacunen a la universitat durant la pandèmia. Han duit la gelera carregada amb 200 dosis. La intenció és posar totes les facilitats per repescar aquells estudiants i treballadors que encara no han estat inoculats amb el preparat.

“Sabiem que dels 22 a 26 anys el percentatge de vacunció és més baix que a altres franges”, assegura Noelia Martí, subdirectora d’Infermeria d’Atenció Primària de Mallorca. Per això, varen pensar “anem a on hi ha aquesta població i a fer més accessible la vacunació a veure si s’animen”. La Universitat de les Illes els ha donat totes les facilitats, ja que “com més alumnes, professorat i personal de l’administració i serveis estigui vacunat, hi ha més garanties de tenir un entorn segur”, considera el delegat del rector, Adrià Muntaner.

Un d’ells és Miquel Artigues, investigador a la universitat. Ell no s’havia pogut vacunar perquè quan obriren la vaccinació per la seva franja d’edat, es va contagiar amb la covid, per això, ha aprofitat avui. Un cas similar és Raúl Tíscar, ha vengut des de Granada a estudiar Educació Social a Palma i avui s’ha animat a vacunar-se.

Alejandra Sánchez ve de Mèxic. Ella és professora d’electrònica i va rebre la vacuna xinesa CanSinoBIO, que en teoria era monodosi. Finalment, però ha necessitat un reforç i se l’ha posat ara que és a Palma per fer la tesi doctural.

Maria ve de Moscou. Allà no es refiava de la vacuna que posaven i ha esperat a arribar aquí per inocular-se la Pfizer. Al llarg del dematí han anat arribant al punt de vacunació 9 persones. Aquest espai estarà obert cada dimecres fins al 27 d’octubre de 10 a 12 del dematí a l’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris