X

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català estigui present a tots els àmbits de la societat

Les propostes s'inclouen a "Molt a favor", un llibre escrit per set lingüistes compromesos amb la llengua catalana

22/09/2021

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català estigui present a tots els àmbits de la societat

Avui horabaixa s’ha presentat a Palma “Molt a favor”, un llibre escrit per set lingüistes que convida a posar a la pràctica accions per preservar la llengua. Apel·la a les petites accions individuals, però també a les pràctiques de les grans institucions. A més, s’ha duit a terme una taula rodona, on han participat la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i tres dels autors del llibre, Enric Gomà, Ivan Solivellas i Pau Vidal. Aquest esdeveniment s’emmarca en el Dia Europeu de les Llengües, que se celebra diumenge.

Pau Vidal, que és un dels set autors d’aquest llibre, assegura que “és passar de l’època del diagnòstic que constaten que hi ha molts factors que van en contra de la normalització de la llengua, per passar a l’acció”.

Al seu torn, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, afirma que “tots hem de remar a favor de la llengua catalana”. Un fet que es veu sostingut amb una de les idees de Molt a favor, “que diu que no només les institucions feim política lingüística, sinó que perquè la llengua tengui més parlants i tengui més ús diari és imprescindible comptar amb el suport de la societat civil”.

22/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris