X

Balanç positiu del raïm recollit a la verema d’enguany

A Mallorca, a on es concentra la major part de la producció, ja s'ha recollit aproximadament el 60 per cent de la producció

23/09/2021

Balanç positiu del raïm recollit a la verema d’enguany

//Europapress

Els bodeguers de les illes de moment, fan un balanç positiu de la qualitat del raïm recollit fins ara a la verema d’enguany. A Mallorca, a on es concentra la major part de la producció, s’ha recollit aproximadament el 60 per cent de la producció on la recol·lecció de les varietats Chardonnay i Giró Ros han disminuït respecte a l’any passat. Mentre, que les de Moscatell i Syrah han augmentat. Uns vins de les Illes que cada vegada compten amb més reconeixement dins i fora de les Balears.

La Denominació d’Origen Binissalem ha fet un primer balanç de la collita. La campanya actual es va iniciar el passat 16 d’agost amb bones expectatives de qualitat i amb una certa prudència quant a la quantitat, a causa d’uns certs fenòmens meteorològics que havien afectat, de manera desigual, a les vinyes enguany.

Els cellers de la DO fins al moment han recollit un 60% de la producció. I encara falta un mes de verema, si les condicions meteorològiques acompanyen. Les primeres xifres indiquen que per varietats, aquelles més primerenques com: la varietat Chardonnay ha baixat la collita en un 26%, respecte a la campanya del 2020, la Giró Ros ha baixat un 9%, mentre que la de Moscatell ha augmentat un 8,5%.

D’altra banda , els quilos recollits de la varietat Syrah, que pràcticament està tota veremada, han augmentat un 8%, respecte a l’any passat.

El director de la bodega Macià Batle, Ramon Servalls, ha assegurat a l’informatiu matí d’IB3 ràdio, que preveuen recollir fins a set tones de raïm per hectàrea.

A Menorca una de les bodegues més emblemàtiques, la bodega Binifadet, també és a ple rendiment i fent la verema d’enguany. El copropietari de la bodega menorquina, Lluís Anglès, assegura que “enguany el raïm recollit serà d’un gust més potent”. L’illa menorquina ha estat aquest estiu un destí que ha rebut moltíssims turistes. Cosa que ha fet, que els bodeguers locals puguin donar sortida als seus productes.

A Eivissa, a les bodegues Can Rich, ja han acabat la verema i han recaptat un 25 per cent manco de producció. Estela González, propietària de la bodega, assegura que: “no han estat suficients aquests tres mesos de boom turístic per donar sortida a tota la producció de vins”.

Els bodeguers de Formentera també han acabat la verema i ho fan amb un 40 per cent manco de producció respecte als darrers anys. Però, asseguren que el raïm és de molt bona qualitat.

 

23/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris