X

La colada del volcà de La Palma avança a 4 metres per hora i ja supera els 500 metres d’ample

El rei Felip IV ha assegurat als damnificats que es reconstruirà "tot el que la naturalesa s'ha endut"

23/09/2021

La colada del volcà de La Palma avança a 4 metres per hora i ja supera els 500 metres d’ample

El volcà Cumbre Vieja de La Palma manté l’activitat eruptiva, tot i que, està estable. Les colades continuen avançant a 4 metres per hora, però han crescut en altura i se situen entre els 8 i els 15 metres. La de major activitat i que ahir va arribar a Todoque, s’ha eixamplat i ja supera els 500 metres.

El balanç de danys és de 300 immobles afectats i 150 hectàrees cobertes de lava.

El Govern comprarà 280 habitatges buits

La majoria dels evacuats han estat traslladats a allotjaments turístics, mentre que el Govern canari estudia oferir-los un habitatge provisional en mòduls o cases prefabricades.

Precisament, per donar solució als més de 6.000 evacuats, el Govern de les Canàries ha anunciat la compra de 280 habitatges buits, que es posaran a disposició dels afectats. Un anunci que ha fet el Govern just coincidint amb la visita del rei Felip IV i la reina Letícia.

Els reis, acompanyats pel president del Govern central Pedro Sánchez, s’han interessat per cada un dels casos, com el de Remedios Armas qui els ha demanat que no els “deixin oblidats”.

La seva família va ser una de les primeres a ser evacuada i no ha pogut conservar res. “De tenir-ho tot a no tenir res, ni una trista foto dels meus fills.” relata.

El reis han visitat aquest dijous el barri de La Laguna de Los Llanos de Aridane, on les famílies els han demanat que les ajudes “arribin quan abans millor”. Felip VI ha assegurat que La Palma “està en el cor” de tots els espanyols i que “es reconstruirà tot el que la naturalesa s’ha endut.”

Les majestats han visitat la zona de comandament i han presidit la reunió del comitè d’emergència del Pevolca.

Per altra banda, l’onada de solidaritat continua, també des de Mallorca. Càritas ha habilitat un número de compte corrent per ajudar els damnificats pel volcà.

23/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris