X

Els migrants que no tenen doblers per partir a la Península queden al carrer, sense res

Creu Roja ha mobilitzat les Unitats Mòbils d'Emergències i d'Inclusió Social, les UMES, per localitzar aquestes persones i oferir-los un centre d'acollida

24/09/2021

Els migrants que no tenen doblers per partir a la Península queden al carrer, sense res

Alguns dels migrants arribats durant el passat cap de setmana han abandonat les Illes pels seus propis mitjans, a conseqüència del col·lapse de la xarxa humanitària, de la qual forma part la Creu Roja que, en el cas de les Balears, s’encarrega del trasllat fins a la Península dels migrants que volen entrar en aquest circuit. Per això, els migrants que no tenien mitjans propis, han hagut d’esperar un parell de dies. Creu Roja ha potenciat serveis com les Unitats Mòbils d’Emergències i d’Inclusió Social, les UMES, per localitzar aquestes persones.

El que no ha faltat mai és la primera atenció humanitària que Creu Roja dona en aquestes persones. Tampoc un lloc al centre d’acollida, amb 44 places, per als més vulnerables.

Quan encara no ha acabat el mes de setembre, les xifres de migrants arribades a les Illes ja han superat tots els rècords. I Creu Roja avisa que el darrer trimestre de l’any és quan se sol produir el major nombre d’aquestes entrades irregulars.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris