X

Sánchez anuncia que La Palma serà declarada zona catastròfica dimarts

La pròxima conferència de presidents se celebrarà per desembre a l'illa

24/09/2021

Sánchez anuncia que La Palma serà declarada zona catastròfica dimarts

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat que l’illa de La Palma serà declarada zona catastròfica en el Consell de Ministres del pròxim dimarts. També ha afegit que l’executiu està treballant en un pla especial de reconstrucció: “posarem totes les eines de l’Estat per reconstruir habitatges, negocis, escoles, carreteres… en definitiva per reconstruir l’illa”. Aquest pla inclourà un pla d’infraestructures agràries i energètic que pugui dotar d’energia a les zones més afectades i tornar a reactivar el turisme.

Sánchez ha promès l’arribada d’ajudes immediates també ha anunciat que la pròxima conferència de presidents autonòmics se celebrarà per desembre a La Palma.

D’altra banda, el govern canari ha aprovat una partida urgent d’11 milions d’euros per ajudar a les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat i l’obertura d’una oficina permanent de suport. L’executiu adquirirà habitatges a l’illa per a les persones que han perdut el seu.

BinterIberia i Canaryfly suspenen els vols a La Palma

Les companyies BinterIberia i Canaryfly han decidit anul·lar els seus vols per divendres horabaixa a La Palma a causa de l’evolució del nigul de cendres. La paralització dels vols es mantindrà mentre no millorin les condicions i es pugui volar amb seguretat.

Els danys fins ara

La lava del volcà ha cobert una superfície de 190 hectàrees i ha destruït 420 edificacions i 15,2 quilòmetres de carreteres segons el programa Copernicus. De moment, es mantenen els fenòmens explosius. Una de les llengües de lava pràcticament s’ha aturat i l’altra avança molt lentament. Els experts pensen que si les erupcions duren mesos serà difícil que la lava no arribi a la mar.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris