X

Amollen a Eivissa les quinze tortugues de la posta de Cala Nova

Són les primeres que han nascut a una platja de l'illa, perquè les de fa dos anys van néixer en incubadora

24/09/2021

Amollen a Eivissa les quinze tortugues de la posta de Cala Nova

Medi Ambient ha amollat 15 tortugues a la platja des Cavallet, a Eivissa. Són les supervivents dels 100 ous que va pondre una tortuga a Cala Nova l’estiu passat. Són les primeres que han nascut a una platja d’Eivissa i no a una incubadora.

El fort onatge a la zona des Cavallet no ha estat impediment perquè les quinze tortugues supervivents de la posta de l’estiu passat tornin a la mar. El 14 de juliol de 2020 una femella va dipositar 100 ous a Cala Nova. 76 es varen dur a la platja des Cavallet i 24 a una incubadora. Només en van néixer 17 i dos han mort durant aquest any. Aquest divendres s’han amollat 13 mascles i dues femelles. Els voluntaris que hi han participat asseguren que ha estat una experiència “increïble”.

Per primera vegada fa dos anys, dos tortugues van pondre ous a Eivissa, un fenomen que serà cada vegada més habitual per l’escalfament global. Segons explica Iván Ramos, cap del Servei de Protecció d’Espècies, el sexe de les tortugues el determina la temperatura d’incubació i a la zona de la Mediterrània Oriental ja estan sortint un 90 per cent femelles, per això cerquen zones més fredes per pondre els ous. Durant aquest any les tortugues han assolit un quilo de pes i 25 centímetres per tenir més garanties de supervivència. Entre un 10 i un 50 per cent arribaran a l’edat adulta.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris