X

Els fabricants de “goma de garroví” alerten que les empreses alimentaries que la fan servir podrien cercar alternatives

El preu de les garroves es paga avui el doble que ara fa un any.

24/09/2021

Els fabricants de “goma de garroví” alerten que les empreses  alimentaries que la fan servir podrien cercar alternatives

El preu de la garrova, que d’un temps ençà ha pujat i es paga bé, podria acabar posant en risc el sector. Els pagesos celebren la pujada, però els fabricants del principal derivat de la garrova, “la goma de garroví” , alerten que això se’ls podria girar en contra. Diuen que si es continua encarint els fabricants que fan servir aquest ingredient i que cercaran alternatives.

Carob és una de les 3 úniques fàbriques que hi ha a Espanya dedicada a la producció de goma de garroví. Situada al polígon de Marratxí, l’empresa exporta a tot el món. Fa feina des de 1996 i mai no havia pagat el garroví tan car: el compren a 13 euros el quilo, quan fa 4 anys els en costava només 2. Un preu desorbitat, diuen, i que posa en perill la viabilitat del negoci.

La goma de garroví s’empra al sector alimentari com a additiu natural per fer confitures i gelats. I també al sector de la cosmètica. La goma s’obté després de tractar la llavor de la garrova que es transforma en aquesta espècie de farina. La garrova que es produeix a Mallorca no és suficient per abastir aquesta fàbrica, que compra la meitat de la producció a fora.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris