X

‘Boom’ immobiliari a Gènova

Es multipliquen les promocions de xalets de luxe a la zona des Collet del nucli palmesà i les compres de cases per part d'estrangers rics

24/09/2021

‘Boom’ immobiliari a Gènova

El nucli palmesà de Gènova viu un ‘boom’ immobiliari centrat en el mercat del luxe: el gran interès de compradors estrangers ha provocat la multiplicació d’obres al poble, i especialment a Es Collet, una zona fins ara poc urbanitzada.

Les grues no aturen a Gènova, on comptem més de mitja dotzena de promocions, totes elles de xalets aïllats i cases adossades. Són promocions de luxe adreçades a compradors internacionals disposats a pagar milions per poder disfrutar d’una casa a un dels barris més cotitzats en aquests moments. Una de les més destacades és la de Bacco Properties, que construeix cinc cases en unes antigues marjades. Cadascun dels futurs xalets tenen terrenys de més de 1.000 metres quadrats.

L’Associació de Veïnats de Gènova critica les molèsties que causen les obres i les destrosses dels camions de gran tonatge que passen constantment pels carrers estrets. I alerten del perill que suposa la construcció en una zona on no hi ha clavegueram. “Amb tota la urbanització, la muntanya deixarà d’absorbir l’aigua de pluja i un dia d’aquests quan hi hagi una pluja forta tindrem una desgràcia”, adverteix Santi Menéndez, vicepresident de l’associació veïnal.

També lamenten que s’estigui urbanitzant Es Collet, una de les darreres zones lliures de Gènova, just al costat de l’àrea que va ser requalificada com a sol rústic no urbanitzable l’any passat. Els veïnats han convocat una assemblea dia 15 d’octubre i anuncien mobilitzacions per protestar per aquesta situació i per les mancances que, segons diuen, pateix aquest nucli.

Mentre, les immobiliàries del sector del luxe expliquen que Palma està concentrant les inversions perquè no queden solars lliures a altres municipis. “Palma té barris com Gènova o El Terreno que estan rebent una inversió molt forta i que estan fent que aquests barris canvïi completament”, diu Hans Lenz, director d’Engel & Völkers per al sudoest de Mallorca.

El mercat immobiliari de segona mà també registra una forta demanda a Gènova. Cases de poble sense terreny han estat venudes recentment per un milió d’euros. Els compradors sempre són estrangers. I els preus pugen. A una immobiliària especialitzada en Gènova, els preus mitjans de les cases superen àmpliament el mig milió d’euros.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris