X

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

24/09/2021

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

La segona fase d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor podria començar la tardor que ve i, així, acabar l’any 2026. Per tant, serien quatre anys d’obres planificats per tal que no interrompin la seva activitat normal. És un projecte que respon a les necessitats de la comarca de Llevant, que en 24 anys han passat d’atendre 108.000 habitants a atendre’n més de 150.000.

Per absorbir tota aquesta demanda i amb vista al futur, es construiran dos edificis annexos nous i una nova planta a l’immoble existent. Un, tindrà forma de L i s’unirà amb l’immoble actual. Aquest, es destinarà als serveis ambulatoris, hemodiàlisi, rehabilitació i l’hospital de dia oncològic. També constarà d’un aparcament soterrani amb 280 places. L’altre, serà una nau industrial de 2.765 metres quadrats per a instal·lacions i serveis generals. I l’edifici ja existent, quan s’hagin repartit als altres indrets els serveis, s’ampliarà amb una nova planta pel bloc quirúrgic i obstètric.

Al final, el nou hospital ocuparà més de 53.000 metres quadrats de superfície. Això és més del doble de la que té ara.

Per dur a terme aquest projecte es disposa de més de 76 milions d’euros.

Les obres es sumen a la primera fase d’ampliació finalitzada fa poc. Aquestes es varen centrar en la millora del servei d’urgències i en la instal·lació de la resonància magnètica.

24/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris