X

La macrobotellada de Barcelona acaba amb 43 ferits i una vintena de detinguts

La batlessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra que preparin un dispositiu policial de caràcter "preventiu" perquè no es repeteixin botellots com els d'aquesta matinada a la plaça Espanya

25/09/2021

La macrobotellada de Barcelona acaba amb 43 ferits i una vintena de detinguts

Macrobotellada anit a Barcelona als voltants de la plaça d’Espanya amb 40.000 joves, que durant la celebració de les Festes de la Mercè s’han enfrontat als antialdarulls de la Guàrdia Urbana. Hi ha 43 ferits i 20 persones detingudes. A més d’avalots hi ha hagut destrosses de mobiliari urbà i al Palau de Congressos de la Fira, on han trencat els vidres de la façana. També han cremat arbres i contenidors. La Brigada de Neteja, ja al matí, ha hagut de netejar-ho tot.

La batlessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dissabte a Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra que preparin un dispositiu policial de caràcter “preventiu” perquè no es repeteixin botellades com els d’aquesta matinada.

“Això que ha passat aquí és inacceptable, absolutament inacceptable, i no té res a veure amb l’incivisme, sinó que hi ha hagut un problema de vandalisme, d’ordre públic, que no s’ha de repetir”, ha afirmat en declaracions als mitjans.

Ha remarcat que en aquesta segona nit de festes de la Mercè s’ha fet un “salt d’escala numèric” pels 40.000 assistents a la botellada, en comparació amb els 15.000 que hi va haver dijous a la nit. Colau ha negat que l’aglomeració estàs relacionada amb les activitats programades pel consistori.

“Totes les activitats de les festes de la Mercè s’han pogut desenvolupar sense cap mena d’incident, aquí no hi havia cap escenari”, i ha explicat que la concentració es va fer a través d’una convocatòria a través de les xarxes socials.

“El missatge que hem de donar a la ciutadania és que una cosa és que hi hagi ganes de sortir, que ho podem entendre tots després de la pandèmia, però que les macrobotellades no estan permeses, i el que ja és totalment inadmissible és que es produeixin aquests actes de vandalisme”, ha assegurat.

25/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris